İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz 12-A sınıfı öğrencileri yardımlaşma ve dayanışma alanında bir Sosyal Sorumluluk Etkinliği yapıyor. Okulumuzda sokak /barınak hayvanlarına karşı duyarlılık geliştirmek, onların yaşam kalitesini artırmak ve Sokak/Barınak hayvanlarına mama sağlamak için mama toplama kampanyası başlattı. Başlayan yardımlaşma etkinliği için sizler de çarşamba günü giriş kattaki standa davetlisiniz.

Nis

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro amirliği pesonelince öğrencilerimize "Güvenli Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu seminer düzenlendi.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı destan yazan kahramanlarımızı, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Mrt

Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini tanımak için düzenlediğimiz gezimizde Cumalıkızık köyü, Cin Aralığı, ziyaret edildikten sonra Uludağ’a çıkılarak muhteşem manzaralar eşliğinde kayak yapılmış sonrasında Tophane Parkı, Kozahan, Ulu Camii ziyaret edilerek gezimiz tamamlanmıştır.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. Yıl dönümünü Edebiyat öğretmenlerimiz Özlem TEMUR ve Emine AKDÜZEN rehberliğinde hazırlanan şiir dinletisi ve sonrasında tarih öğretmenlerimiz Kubilay DİKMEN, Nurgül BÖLÜKBAŞ ve Rasim MEMİŞ' in sunumlarıyla gerçekleşen "Milli Mücadelemiz" konulu söyleşiyle gururla kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan şairimiz Mehmet  Âkif Ersoy ile tüm İstiklâl Savaşı kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Okulumuzun düzenlediği 2 günlük Çanakkale gezisi, tarihi zenginliklerle dolu bir deneyimdi. İlk gün, sabahın erken saatlerinde Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Savaşı Şehitlikleri ziyaret edildi. İkinci gün, Assos Antik Kenti, Troya Antik kenti ve müzeler ziyaret edildi. Öğle yemeği molasının ardından Aynalı Çarşı'nın dar sokaklarında serbest zaman geçirilerek gezimiz tamamlandı. Çanakkale Turumuzla öğrencilerimiz vatan sevgisini bir kez daha pekiştirmiş ve dünyaca ünlü Kurtuluş Mücadelemizin anlamını çok daha iyi kavramışlardır.

Şbt

Başakşehir belediye başkanı Sayın Yasin KARTOĞLU okulumuzu ziyaret ederek okulumuzun ihtiyaç ve talepleriyle ilgili bilgi aldı. Okulumuz Konferans Salonunda Belediyenin düzenlediği Living Lab eğitimine katılan öğrencilerimize sertifikalarını veren Sayın KARTOĞLU öğrencilerimizle sohbet ederek onların sorularını cevaplandırdı. Başakşehir belediye başkanımız Sayın Yasin KARTOĞLU’na ziyaretinden ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Gezi -Turizm Kulübü danışman öğretmenleri ve öğrencileri sosyal sorumluluk bilinci gereğince 1895 yılında Sultan II. Abdülhamid Han tarafından kurulan, din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara, sokağa terk edilmiş kimsesizlere hizmet veren Okmeydanı Darulaceze Başkanlığına ziyarette bulundu.Büyüklerimizle sohbet eden öğrencilerimiz, rehabilitasyon atölyesinde yapılan çalışmaları yerinde izlediler.

Şbt

Başakşehir Müftülüğü tarafından okulumuz Konferans Salonunda Berat Kandili  Programı gerçekleştirilerek sonrasında müdürlüğümüzce öğrencilerimize lokma dağıtımı yapılmıştır.

Şbt

Öğrencimiz 10/F sınıfından Nazlı Dağdelen,Maziden Atiye Şiir Okuma Yarışması'nda Başakşehir ilçe birincisi olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Evde eğitim gören ogrencimizi sınıf arkadaşları ile ziyaret etti.

2022-2023 GURUR TABLOMUZ